23948sdkhjf

Formand stopper: Royal Unibrew gør klar til bestyrelsesrokade

Formand for Royal Unibrew bestyrelse Walther Thygesen har meddelt, at han ønsker at fratræde formandsposten i Royal Unibrew A/S’ bestyrelse. Det oplyser bryggeriet i en selskabsmeddelelse til fondsbørsen sent fredag.

Udskiftningen skal ske senest i forbindelse med generalforsamlingen 2022. Det kommer dog ikke som nogen stor nyhed, da Walther Thygesen tidligere har luftet tanker om at lade andre overtage hans plads i bestyrelsen, hvor han har siddet siden 2010 - de seneste par år som formand.

Derfor har Royal Unibrew allerede foreslået en ny holdopsætning.

"Det er bestyrelsens hensigt at introducere Peter Ruzicka til formandspostens ansvarsområder i en overgangsperiode med henblik på at efterfølge Walther Thygesen efter hans fratrædelse," oplyses det således fra bryggeriet.

Ny mand i bestyrelsen

Peter Ruzicka er blandt andet tidligere adm. direktør for Orkla i Norge og sidder p.t. som formand i bestyrelsen hos Pandora A/S. Han vil blive indstillet til indtrædelse i bestyrelsen ved næstkommende generalforsamling.

Næstformand Jais Valeur bliver altså ikke skubbet op i hierarkiet. Det skyldes, at hans nuværende ansættelse som adm. direktør for Danish Crown forhindrer ham i at overtage formandsposten.

Som ny mand vil Torben Carlsen blive indstillet til indtrædelse i bestyrelsen. Torben Carlsen er adm. direktør for DFDS og sidder i Copenhagen Infrastructure Partners investeringskomité, Gro Capital og Navigare Capital.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14