23948sdkhjf

Ny maskine til ni millioner skærer kyllinger på en smart måde

HK Scan i Vinderup har erstattet de skarpe knive i procesanlægget med højtryksvandstråler.

Den nye teknologi skærer kyllingefileten op med det reneste snit, producenten nogensinde har set.

Baggrunden for den nye teknologi er, at HK Scan er i gang med en omfattende transformation, hvor den store udfordring er at udnytte råvarerne optimalt.

Omvæltningen skal kort fortalt sikre, at flere år med røde tal på bundlinjen bliver erstattet med sorte. Og i den forbindelse passer den nye investering i et waterjet-anlæg perfekt.

Hvor slagteriet i Vinderup tidligere har brugt industrielle knive i procesanlægget til at skære kyllingefilet, for eksempel i tern og strimler, bliver skærearbejdet nu udført af højtryksstråler. Teknisk set er det nye anlæg indrettet med en robotarm, hvorpå der sidder flere dyser ved siden af hinanden. Og det er dyserne, der under tryk udsender vandstrålerne, der laver de variable skærefunktioner.

Inspiration fra Sverige

Med ombygning i og omkring procesanlægget har waterjet-løsningen, som blev leveret før jul, kostet 9,3 millioner kr., hvoraf hovedparten af investeringen er selve det nye skæreanlæg. Tilbagebetalingstiden forventes at være to-tre år. Ifølge HK Scan findes der i Danmark kun sådan et anlæg på slagteriet i Vinderup.

- Ideen til investeringen kom efter en tur til Sverige, hvor vi var rundt og se butikker. Her faldt vi ret hurtigt over de flotte skæringer på strimler og tern, som lå i en kølemontre. Så vi besluttede, at denne høje kvalitet vil vi også gerne kunne tilbyde vores kunder, fortæller salgsdirektør Morten Cederberg, HK Scan Denmark.

- Vi sælger i dag tern og strimler, men selve skæringerne er ikke så flotte og ensartede, når de bliver skåret med kniv. Så med den nye teknologi og høje kvalitet er vi sikre på, at vi kan øge salget i fremtiden på denne kategori. Det er også absolut nødvendigt i forhold til at tjene investeringen ind igen, tilføjer han.

Udover strimler og tern kan anlægget også skære brystfileterne tværs igennem (horisontalt). Med den skæring får forbrugeren en minutfilet, som passer ideelt ind i trenden med convenience.

- Derved mindsker vi stegetiden, og forbrugerne kan nu tilberede produktet på den halve tid. Det tror vi mange forbrugere vil være glade for i den travle hverdag, vurderer Morten Cederberg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.241