23948sdkhjf

Bryggeriforeningen: Nu koster det arbejdspladser

Efter onsdagens melding fra Christansborg om, at coronanedlukningen fortsætter for restauranter, caféer og barer, forventer bryggerierne markant nedgang i omsætningen i de kommende måneder.

Det konstaterer Bryggeriforeningen i en pressemeddelelse, hvor foreningen henviser til en undersøgelse, som foreningen har foretaget blandt sine medlemmer.

Den viser, at over halvdelen af bryggerierne forventer en nedgang i omsætningen på mindst 30 procent i marts sammenlignet med samme måned i 2019. Næsten en tredjedel af de 31 deltagende bryggerier forudser ligefrem, at omsætningsfaldet bliver på mindst 50 procent.

- Det kan ikke længere undgås, at lukningen af restaurationsbranchen kommer til at koste varige arbejdspladser på de danske bryggerier, hvoraf mange ligger i små samfund med stor betydning for den lokale økonomi og livskvalitet, siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

Udsigten for april ser endnu værre ud, såfremt nedlukningen fortsætter. På spørgsmålet ”Hvad betyder en nedlukning af restauranter og barer mv. for dit bryggeri/tapperi i april måned?” svarer mere end 60 procent, at deres omsætning vil falde med mindst 30 procent sammenlignet med april 2019. Og 39 procent forventer et omsætningstab på mindst 50 procent.

- Vi anbefaler derfor, at regeringens ekspertgruppe hurtigst muligt regner på genåbningsscenarier, der omfatter restaurationsbranchen - naturligvis med de nødvendige sundhedsforanstaltninger. Vi har endnu ikke set evidens for, at gæsterne smitter hinanden i nævneværdigt omfang på serveringssteder, og spørgsmålet er, om ikke det ofte er sundhedsmæssigt mere forsvarligt, at folk mødes dér med hygiejneregler og professionelt personale, end at folk mødes privat, siger Niels Hald.

I undersøgelsen svarer mere end 90 procent, at kompensationsordningerne ikke dækker deres udgifter som følge af nedlukningen. De peger blandt andet på, at lønkompensationen er utilstrækkelig og ufleksibel, samt på, at kompensationen for gamle varer er for ringe.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094