23948sdkhjf

Orkla fusionerer to danske fødevarefirmaer - chipsdirektør siger farvel

Den norske fødevarekoncern Orkla lægger to af sine forretninger i Danmark sammen: Fremover vil Orkla Foods Danmark og Orkla Confectionery & Snacks Danmark få én fælles ledelse og operere under navnet Orkla Danmark, oplyser koncernen.

- Formålet med sammenlægningen er at skabe en større og mere slagkraftig enhed på længere sigt til fordel for os selv og vores kunder. Orkla Danmark vil styrke sin position som ledende dansk fødevare- og snacksleverandør og vil være endnu bedre rustet til at møde krav fra fremtidens forbrugere, siger Atle Vidar Nagel Johansen, CEO for Orkla-koncernens Foods-division.

- Virksomhederne er to af Orklas succesfulde forretninger i Danmark. Vi har to sæt stærke medarbejdergrupper og flere velfungerende fabrikker på tværs af landet. For at opnå en øget styrke har vi tidligere lagt selskaber sammen i andre lande og opnået gode, langsigtede resultater, siger Ingvill T. Berg, som er CEO for Orkla-koncernens Confectionery & Snacks- division.

Orkla Confectionery & Snacks Danmark er virksomheden bag Kims chips- og snacksprodukter.

Farvel til Kim Munk

Den nuværende CEO for Orklas danske fødevaredivision, Carsten Hänel, skal stå i spidsen for Orkla Danmark. Dermed siger Orkla også farvel til den mangeårige administrerende direktør for den danske snackdivision, Kim Munk, som af private årsager har valgt ikke at være en del af det nye set-up, oplyser koncernen.

- Vi takker Kim Munk for hans store og loyale indsats gennem mange år og ønsker ham alt det bedste, siger Ingvill T. Berg.

Carsten Hänel har tidligere været både salgsdirektør og CEO for Orklas snackforretning i Danmark, efterfulgt af en periode uden for Orkla, inden han vendte tilbage til koncernen som CEO for fødevareforretningen i 2018. I perioden uden for Orkla var Carsten Hänel blandt andet administrerende direktør for Carlsberg Danmark.

Orklas andre forretningsenheder i Danmark er ikke omfattet af sammenlægningen og fortsætter uden ændringer.

Food Supply har uden held forsøgt at få kommentarer fra Kim Munk og Carsten Hänel.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156