23948sdkhjf

Danskers kødfri komet er sikker på at hente 460 millioner kroner

En af Europas hurtigst voksende plantebaserede virksomheder, Meatless Farm med danske Morten Toft Bech som stifter, er nu tæt på at have hentet nye, massive investeringer.

En igangværende investeringsrunde er sat til at lukke inden udgangen af marts, og målet er 75 millioner dollars, eller cirka 460 millioner kroner. Beløbet skal bruges til at styrke virksomhedens forsyningskæde og understøtte den igangværende globale ekspansion, heriblandt i Danmark, oplyser virksomheden. 

- Vi vil udnytte investeringerne til en yderligere ekspansion af Meatless Farm, til at forstærke vores fremstillingsprocesser og til at udvikle endnu flere produkter med bæredygtigheden i fokus, fortæller Morten Toft Bech.

Han ønsker "af forretningsmæssige hensyn" ikke at oplyse hvor mange af de 75 millioner dollars, der er rent faktisk på plads nu, eller hvem kommer de fra. Men han fastslår, at Meatless Farm er overbevist om, at man når i mål med investeringsrunden inden udgangen af marts.

I december meldte Meatless Farm ud, at målet med investeringsrunden var 70 millioner dollars. Stifteren ønsker ikke at udtale sig om, hvorfor det nu hedder 75 millioner.

- Stor interesse i Danmark

Før jul nævnte Morten Toft Bech også i danske medier, at 2020-underskuddet ville blive et tocifret millionbeløb i dollars. På Food Supplys spørgsmål om, hvorvidt han kan komme det nærmere nu, fastslår han, at det har han ingen kommentar til for nuværende.

- I hvor store mængder bliver jeres produkter solgt i Danmark?

-  Vores produkter forhandles for øjeblikket hos Nemlig.com, men vi er i forhandlinger med flere danske kæder. Vi offentliggør ikke vores salgstal, men vi har set stor interesse i Danmark siden vores lancering i december, svarer Morten Toft Bech.

Om mængderne på globalt plan oplyser han, at det formentlig endte på et rekordsalg for cirka 50 millioner dollars i 2020.

- Vi investerer massivt i udviklingen af nye produkter, markedsføring og international distribution, og vores mål for 2021 er at fortsætte den hastige udbygning af vores distribution. Vi forventer at ramme 200 millioner dollars i salg ved udgangen af 2022. For at nå dette mål skal vi have en robust forsyningskæde, siger Meatless Farms danske frontfigur.

Han stiftede virksomheden i 2016, og efter et par års udvikling gik The Meatless Farm i 2018 ind på det britiske marked med plantebaseret "hakkekød". Nu er de plantebaserede produkter tilgængelige i 24 lande, og Meatless Farm beskæfttiger over 100 medarbejdere på lokationer i Leeds, Amsterdam, New York og Singapore.

I øjebliket produceres produkterne til det europæiske marked i Leeds, men yderligere produktionsfaciliteter er på vej i den nære fremtid, oplyser Morten Toft Bech.

Den nuværende investeringsrunde kommer i kølvandet på virksomhedens seneste investeringsrunde på knap 200 millioner kroner. Den blev afsluttet i juni 2020 og muliggjorde indtoget på nye markeder.

Morten Toft Bech ejer stadig en minoritetsdel af virksomheden. Han bor i Spanien og har tjent sine penge som investor og iværksætter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079