23948sdkhjf

Burgerkæde har lukket alle afdelinger for at få hjælp

Burgerkæden The Burger Concept lukkede mandag i sidste uge helt ned for sine restauranter, og det skyldes ene og alene den måde, statens coronahjælpepakker er skruet sammen på.

Det fortæller den ene af brødrene bag kæden, Simon Franck Jakobsen, til Food Supply.

- Vi har alle syv restauranter under det samme cvr-nummer, og det betyder jo, at vi ikke kan søge hjælp for hver enkelt restaurant. Vi har længe haft lukket de store steder med de helt dyre huslejer, men indtil 1. marts holdt vi åbent i Silkeborg, Viborg og Holstebro, hvor det kunne løbe nogenlunde rundt.

- Men nu har vi altså lukket det hele, og så ved vi, at vi har nul kroner i omsætning fra 1. marts. Det gør det nemmere at søge hjælpepakkerne fra nu af, og vi kan få dækket 100 procent af de faste omkostninger. Vi kan også søge for de måneder, der ligger op til marts, men da kan vi kun få dækket måske 70 procent, fordi vi har holdt åbent nogle steder, siger Simon Franck Jakobsen.

Han vurderer umiddelbart, at The Burger Concept samlet set kan hente over en million kroner i hjælpepakke-støtte.

- Det er en meget bedre forretning at holde lukket end at holde nogle af stederne åbne. Det skriger mod alt det, vi står for, men sådan er det, konstaterer burgerchefen.

Simon Franck Jakobsen nævner, at The Burger Concept har huslejer på helt op til 100.000 kroner om måneden, for eksempel i Kolding Storcenter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11