23948sdkhjf

Svaneke Bryghus med rekordregnskab i jubilæumsår

Efter at have præsteret et rekordoverskud på 2,9 millioner kroner efter skat i sit 2019-regnskab fortsatte Svaneke Bryghus opad i 2020: I det netop offentliggjorte regnskab for sidste år blev det til en ny rekord med en bundlinje på 3,08 millioner efter skat.
Det bornholmske bryggeri måtte som følge af corona-nedlukningerne notere sig en  stor tilbagegang i fadølssalget. Til gengæld var der vækst i salget af dåser, flasker og ikke mindst de alkoholfri øl i et år hvor bryggeriet kunne fejre 20-års jubilæum.

Svaneke Bryghus-direktør Steen Jespersen nævner i forbindelse med regnskabet, at siden bryggeriet lancerede sin alkoholfri serie med navnet  Don’t Worry i 2016, er salget af  alkoholfri øl vokset betydeligt.

- I 2020 har Svaneke Bryghus oplevet en vækst på mere end 25 procent inden for salg af alkoholfri øl, og Don’t Worry-serien, der består af fem forskellige varianter, udgør nu 15 procent af vores samlede omsætning,   fortæller Steen Jespersen.

Stor IPA-vækst

Svaneke Bryghus oplever også fortsat stor vækst i salget af IPA,  der er steget med mere end 35 procent det seneste år. Svaneke har tre varianter; India Pale Ale, Going to India IPA og den seneste, Laid Back Session IPA på dåse. Alle tre varianter er i vækst.

I 2019 lancerede Svaneke sine første øl på dåse efter at have udvidet bryggeriet med egen dåsekolonne.

Særligt i 2020 har det været en fordel med et stærkt hjemmemarked, påpeger Steen Jespersen.

- Bornholm har haft en utroligt god sommersæson, som strakte sig langt ind i sensommeren, og det har vi kunnet mærke på ølsalget, siger han.
Bryggeriet i Svaneke har 12 fuldtidsansatte og brygger over 1,5 million liter økologisk øl om året. Virksomheden er hovedsageligt ejet af familien Barslund, der har skabt en formue med rejekoncernen Ocean Prawns, mens Premium Beer Holding ejer cirka 20 procent.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.16