23948sdkhjf

RetNemt-direktør: Jeg har vidst i fire år, at Lina gerne ville have det hele

Det kom absolut ikke som nogen overraskelse for stifteren af måltidskassefirmaet RetNemt, Klaus Toft Nørgaard, at hans svenske partnere hos Linas Matkasse gerne ville overtage hele Helsingør-virksomheden.

Det har han vidst, siden svenskerne købte 58,50 procent af RetNemt i 2016, fortæller han til Food Supply i forbindelse med torsdagens nyhed om Linas yderligere opkøb i Danmark.

- Det har hele tiden været tanken, at på et tidspunkt, så skulle det ende sådan her, hvis tingene artede sig. Og det har de gjort, så nu er tiden moden, siger Klaus Toft Nørgaard.

Linas Matkasses overtagelse af stifterens 41,50 procent sker i forbindelse med, at den svenske koncern senere på måneden bliver optaget på Nasdaq First North-børsen i Stockholm.

Klaus Toft Nørgaard ønsker ikke at oplyse, hvad han får for sin andel, blandt andet fordi han ikke ved det endnu. Det kommer an på, hvordan børsnoteringen kommer til at gå, påpeger han.

Rykker ind i koncernledelsen

Under alle omstændigheder bliver Klaus Toft Nørgaard i koncernen, hvor han bliver en del af den nordiske koncernledelse. Han skal ikke fortsætte med at være administrerende direktør i Danmark, idet den funktion overgår til at blive varetaget fra hovedkvarteret i Sverige, fortæller Klaus Toft Nørgaard, som bevarer sit kontor hos RetNemt i Helsingør. 

- Indtil videre er jeg administrerende direktør i Danmark i et godt stykke tid endnu, og så er vi i en proces med at få fastlagt, hvad mine opgaver bliver fremover, nævner han.

Klaus Toft Nørgaard er ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige for RetNemt at blive en fuldt integreret del af Linas Matkasse.

- Den her baby, jeg har været med til at føde her, vil helt klart have det bedst ved at være en del af noget større. Det er et marked i vild udvikling, og Linas Matkasse har masser af erfaring fra Sverige, hvor de har en markedsandel på cirka 30 procent, og fra Norge, hvor de sidder på omkring 95 procent af markedet, siger han.

I Danmark har RetNemt op imod 20 procent af måltidskassemarkedet, vurderer stifteren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.129