23948sdkhjf

Thise Mejeri løfter sig for 11. år i træk

Thise Mejeri satte i 2020 igen rekord for omsætningen, der denne gang landede på 1,15 mia. kr. Dermed har mejeriet nu haft fremgang på toplinjen 11 år i træk og fordoblet omsætningen fra den halve milliard i 2010.

Overskuddet voksede også – fra 27,4 mio. kr. til 31,7 mio. kr.

- Dette resultat anses som værende absolut tilfredsstillende, især når man tager de i foråret til tider tumultariske coronarelaterede markedsforhold i betragtning, skriver Thise Mejeri i en pressemeddelelse.

Mælkeprisen

Selskabets indtjening for 2020 blev på 353 øre pr. kg. standardmælk mod en indtjening på 357 øre pr. kg. i 2019. Nedgangen på 4 øre er ikke tilfredsstillende, lyder det.

- Men selskabet sikrede sig dog, trods denne indtjeningsnedgang, at være klart konkurrencedygtig mht. mælke­pris­udbetaling til andels­haverne som i tidligere år og i et for mejeriindustrien generelt svært 2020, skriver Thise Mejeri.

Thise Mejeri forventer som i tidligere år øget konkurrence på det stadigt stigende økologiske mælkemarked i Nordeuropa, ligesom det forventes, at selskabets indvejning fra dets andelshavere vil stige med 7 pct. i 2021 i forhold til indvejningen i 2020.

Målet er at styrke indtjeningen yderligere og dermed sikre en konkurrencedygtig udbetaling af mælkepris til mejeriets andelshavere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11