23948sdkhjf

Aabybro Mejeri ser igen mod udlandet efter stort løft

Alle varianter af Ryå Energitæt Is fra Aabybro Mejeri er nu godkendt af Lægemiddelstyrelsen til såkaldt Grøn Recept. Dermed kan syge og småtspisende købe isene med 60 procent i tilskud, og det giver mejeri-indehaver Niels Henrik Lindhardt nyt mod på eksportmarkederne, skriver mejeri.dk

To af de energitætte is blev godkendt af Lægemiddelstyrelsen i 2019, men nu er samtlige ni varianter af Aabybro Mejeris næringsrige is blåstemplet af styrelsen til Grøn Recept. 

Aabybro Mejeri lancerede sin første energitætte is i 2001, og nu ser Niels Henrik Lindhardt Lægemiddelstyrelsens godkendelse som kronen på 20 års arbejde.

- At isen nu kan købes med et stort tilskud, giver mange flere mulighed for at få fat i den. Det er vi selvfølgelig glade for. Både fordi mad – ikke mindst energitæt is – ofte er den bedste medicin, og fordi det vil gavne vores salg, siger han til mejeri.dk.

Nyt forsøg i udlandet

Han bygger sin optimisme på, at efterspørgslen på Ryå Energitæt Vanilje Flødeis og Jordbær Flødeis steg væsentligt efter Lægemiddelstyrelsens godkendelse af de to varianter i 2019.

Ryå Energitæt Is er tidligere blevet solgt i Sverige og Tyskland, og her er Niels Henrik Lindhardt nu klar til at forsøge sig igen.

- Vi arbejder hele tiden på at udvide vores marked og er åbne for eksport. Med Lægemiddelstyrelsens blå stempel regner jeg med, at vi står betydeligt bedre i udlandet, lyder vurderingen fra mejeridirektøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094