23948sdkhjf

Ingen gæster og kun Wolt-levering: Her er Danmarks første spøgelseskøkken

Bag en lille, solid dør med farverige klistermærker bliver der lavet take-away under ni forskellige restaurant-navne.

Wolt-bude på scootere, i biler og på cykler venter utålmodigt ved indgangen til det coronalukkede hotel. Selv om der ingen gæster er på hotellet, bliver der langet burgere, pizzaer og indiske retter over disken i massevis - men kun til de lyseblå madbude fra Wolt.

For restauranterne, der har hjemme i hotellets industrikøkken i Colbjørnsensgade på Vesterbro i København, findes kun på Wolts app.

Her har det svenske firma Curb åbnet Danmarks første kendte spøgelseskøkken i begyndelsen af februar. Det skriver Fagbladet 3F.

Et spøgelseskøkken - eller et “ghost kitchen,” som fænomenet kaldes i USA og England - er et køkken, der udelukkende betjener kunderne med take-away gennem leveringsplatforme som Wolt. Tjenere og udgifter til en dyr husleje kan derfor spares væk.

Og Curb er en enorm succes med over 200 ordrer på en travl dag, fortæller køkkenchef Natthida Phuangmalai til fagbladet.

Fem kokke bemander hver sin madstation i køkkenet. Spøgelseskøkkenet sælger sig selv som ni restauranter i én. Man kan både købe burgere fra “Smash”, mexicansk mad fra “El Burro” og koreanske kyllingevinger fra “Bah-gawk”.

Men det hele foregår under samme tag og bliver lavet af de samme kokke.

Fagbladet 3F har forsøgt at få en kommentar fra Curbs stiftere, men de har ikke ønsket at medvirke.

“Vi er et nyt selskab og har fuldt fokus på at etablere virksomheden”, lyder det i et mailsvar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078