23948sdkhjf

Råvaremangel truer nordjysk fiskemelsfabrik

Det kommer til at koste arbejdspladser, hvis tobiskvoten som ventet reduceres med 90 procent.
Hvis tobiskvoten reduceres fra 334.000 ton i 2011 til de foreslåede 23.000 ton i år, vil det have store og negative konsekvenser for den del af fiskeindustrien, der beskæftiger sig med tobis.

Sådan lød advarslen fra Danmarks Fiskeriforening på vegne af de cirka 270 ansatte inden for området i sidste uge, og nu melder en af aktørerne i form af FF Skagen sig på banen med samme dystre spådom.

- Det får dramatiske konsekvenser for os, hvis en samlet tobiskvote på 23.000 ton bliver en realitet. Der er ikke andre råvarer at få, og det betyder, vi bliver nødt til at afskedige folk, siger direktør i FF Skagen Morten Broberg til Børsen.

Lukning er den ultimative konsekvens
Den reducerede tobiskvote kommer som et forslag fra Det Internationale Havundersøgelsesråd, ICES, og den får direktøren til at forudsige lukninger i branchen.

- Der er ikke andre mængder til rådighed, medmindre en fabrik lukker, og det kan blive den ultimative konsekvens for branchen, konstaterer Morten Broberg.

FF Skagen – der har 97 andelshavere – kom ud af 2011 med en omsætning på 1.700 mio. kr. med et overskud på 34 mio.kr. før skat sammenlignet med 74 mio. kr. før skat i 2010. Årets overskud efter skat henlægges til egenkapitalen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079