23948sdkhjf

Briterne udskyder grænsekontrol af fødevarer

Danske virksomheder kan tage den med ro lidt endnu, for det bliver ikke nødvendigt med eksportcertifikater på mejeri-, slagteri- og fiskeprodukter ved indførsel til Storbritannien før oktober.

Det fortæller Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Certifikaterne skulle oprindeligt have været på plads fra 1. april 2021, men de britiske politikere og myndigheder har udskudt deadline med et halvt år. 

- Fødevarestyrelsen har længe forberedt sig på Brexit og ikke mindst på den nye store opgave med at underskrive i omegnen af 40.000 eksportcertifikater, som skal følge de animalske produkter hen over Nordsøen eller under kanalen, siger Lilian Noer, kontorchef i International Handel i Fødevarestyrelsen.

- Med en udsættelse af den opgave med seks måneder til 1. oktober får vi nu endnu bedre mulighed for at sikre en så smidig handel med Storbritannien som overhovedet muligt, og dermed understøtte den danske fødevareeksport, tilføjer hun.

I dag udsteder Fødevarestyrelsen i omegnen af 100.000 eksportcertifikater om året, så 40.000 oveni, alene til det britiske marked, er en særdeles mærkbar opgave.

Grænsekontrol i Esbjerg

Fødevarestyrelsen er i fuld gang med gennemførelsen af Brexit. Blandt andet har det siden 1. januar været et krav, at der skal udføres veterinær grænsekontrol af britiske, animalske produkter, der rammer EU's ydre grænse eksempelvis i Esbjerg Havn.

Medarbejderne, der sørger for afsendelse af levende dyr og avlsmateriale til Storbritannien, har ligeledes skullet tilpasse sig nye britiske krav til dokumentation og certifikater og har også været i fuld sving siden 1. januar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093