23948sdkhjf

Flammen-direktør: Konkurserne kommer næste år

Direktøren i en af landets største restaurantkæder, Restaurant Flammen, giver ikke meget for idéen om at lave et såkaldt oplevelsesfradrag, som bl.a. Dansk Erhverv foreslår.

Konkret foreslår Dansk Erhverv, at danskerne skal kunne få fradrag for eksempelvis at spise på restaurant eller gå i teatret. Det skal komme den hårdt trængte service- og oplevelsesindustri til undsætning.

Flammen-direktør Piet Klein anerkender, at det formentlig vil motivere flere danskere til at gå ud og bruge penge på oplevelser og forkælelse.

- Men jeg tror også, at der er så tilpas en stor efterspørgsel efter at komme på café, restaurant, hotel, koncert, biografen, museum, forlystelse osv., at mange gæster nok skal komme alligevel. Specielt når coronapas bliver udfaset, skriver Piet Klein i et opslag på LinkedIn.

Udsat moms og gæld

Han peger på, at der med de nuværende coronarestriktioner er begrænsning på kapaciteten i kædens restauranter.

- Så det nytter ikke at “presse” flere gæster igennem under “peak hours” alligevel, skriver Piet Klein.

Hvis man virkelig vil hjælpe de nødlidende brancher – som f.eks. restaurationerne – bør man ifølge Piet Klein fritage dem for noget af den udsatte moms og oparbejdede gæld.

- Dét vil hjælpe for alvor. Konkurserne kommer næste år, når beløbene skal betales tilbage, forudser Piet Klein.

Ejerfamilie med millionsucces

Restaurant Flammen er ejet af familien Rosenfeldt Sunddal, som i 2009 begyndte med en enkelt restaurant i Sønderjylland. Siden har familien udvidet med adskillige nye restauranter og undervejs tjent store millionbeløb.

Kæden, der lige nu har 15 restauranter i Danmark og en enkelt i Hamborg, har dog også sat en del penge til på en dyr satsning i Tyskland. Det seneste regnskab viste et resultat før skat på 1,1 mio. kr.

Flammen-konceptet er bygget op om en buffet med mindst 15 slags kød på grillen. Dermed er Restaurant Flammen i direkte duel med bl.a. Jensens Bøfhus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079