23948sdkhjf

Utilfredsstillende men uundgåeligt: Flammen i stort milliontab

To perioder med tvangsnedlukning og diverse restriktioner har sat dybe spor hos den familieejede restaurationskæde Flammen, der ellers barsler med massive vækstplaner.

Det viser et nyt årsregnskab fra familiens holdingselskab Rosenfeldt og Sunddal Holding, der ejer 13 danske samt en enkelt tysk restaurant. Mens bruttofortjenesten sidste år dykkede fra 93,9 mio. i 2019 til 63,9 mio. i 2020, blev der slået et ordentligt hul i bundlinjen. Resultatet, der i 2019 lød på 1,1 mio. kr. før skat, dykkede sidste år til et minus på hele 23,3 mio. kr.

– Det er første gang siden etableringen i 2009, at Restaurant Flammen genererer et underskud, hvorfor resultatet også er utilfredsstillende, lyder det i årsregnskabet fra Flammens ledelse, som imidlertid understreger, at det ikke er meget, kæden har kunnet stille op for at ændre på situationen.

– Ledelsen ser dog årets resultat som værende uundgåeligt, grundet de pålagte restriktioner i branchen samt to nedlukningsperioder i 2020, lyder det videre.

I årsrapporten kan man læse, at alene nedlukninger og restriktioner ifølge Flammens ledelse har betydet tabt omsætning for 70 mio. kr.

Lyse glimt

Ikke desto mindre er der også positive toner at finde i den nyligt offentliggjorte årsrapport. Blandt andet understreger selskabet, at man lykkedes med ønsket om at fastholde alle medarbejdere og undgå opsigelser, selvom de 425 ansatte i perioder måtte sendes hjem. Flammen har da også modtaget kompensation for blandt andet lønudgifter, men med et samlet kompensationsbeløb på 19,7 mio. kr. var der stadig et stykke vej til sidste års samlede personaleomkostninger på 73,9 mio. kr.

Og også når det kommer til fremtiden, er man ved godt mod.

– Restaurant Flammen har valgt at holde fast i sin offensive ekspansionsstrategi og åbner to nye restauranter i indeværende år i henholdsvis Hillerød og Slagelse, skriver ledelsen, der peger på, at man også holder fast i planerne om at åbne 12 danske restauranter de kommende år.

Endelig har Flammen sat yderligere fart på udrulningen af et brunch-koncept, ligesom det understreges, at kæden i starten af 2021 for alvor fik etableret sig på take away-scenen.

– Virksomheden har gennem de sidste mange måneder tilpasset sin forretningsmodel til nuværende omsætningsniveau for at stå stærkt, stabilt og konkurrencedygtigt post corona og ser dermed positivt på fremtiden, slår ledelsen fast i sin beretning.

Således vurderer kæden i dag, at der i indeværende år er ”grundlag for at lave et positivt driftsresultat (EBIDTA), og et mindre negativt resultat efter afskrivninger og skat.”

Rosenfeldt og Sunddal Holding ApS
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 63,9 93,9
Driftsresultat - 22,9 1,4
Resultat før skat - 23,3 1,1
Årets resultat - 18,4 0,03
Balancesum 68,1 83,7
Egenkapital 12,2 31,5
Gns. antal ansatte 216 230
Regnskabsåret blev afsluttet 30. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14