23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Her er de første nøglehulsmærkede spisesteder

To spisesteder er allerede blevet udstyret med Nøglehullet, og nu følger en stribe af kurser med henblik på uddannelse af personale.

Trinity Hotel & Konferencecenter i Fredericia kan sammen med Herlev Hospitals personalekantine bryste sig af at være landets første nøglehulsmærkede spisesteder.





Det skriver DI Service.





Trinity – der fik sit Nøglehul den 21. februar – bespiser dagligt omkring 450 gæster i restauranten, som har åbent morgen, middag og aften. Der tilbydes nøglehulsmærkede madretter på både frokostbuffeten og på aftenens a la carte menu.





Herlev Hospitals personalekantine fik Nøglehullet den 7. marts. Her har man valgt at satse 100 procent og udelukkende servere nøglehulsmærkede madretter til de godt 1.000 hospitalsansatte, som dagligt spiser frokost i kantinen.





Nøglehullet har øget medarbejdernes engagement og faglighed

Det kræver en del forarbejde at blive certificeret til Nøglehullet. Blandt andet medfører det en del ændrede arbejdsgange i køkkenet, udvikling og tilpasning af opskrifter, opbygning af dokumentationssystematik mv.





Til gengæld har DI Service hidtil oplevet, at personalet mener, at processen har givet dem rigtig mange positive erfaringer, og at deres viden og opmærksomhed på ernæring og smag er blevet skærpet. Særligt fremhæver køkkencheferne for begge spisesteder, at de har oplevet øget engagement, faglighed og nysgerrighed fra medarbejdernes side og at alle glæder sig til at arbejde med Nøglehullet fremadrettet.





Mange uddannelsesmuligheder i foråret

Der udbydes derfor kurser, så spisestedets personale uddannes til at anvende Nøglehullet i overensstemmelse med Nøglehulsbekendtgørelsen.





Der er allerede godt gang i uddannelsen ’Sundere retter med Nøglehulsmærke på spisesteder’. Både uddannelsesinstitutioner og private udannelsesudbydere melder om stor interesse fra spisestederne.





I løbet af foråret udbydes der bl.a. kurser på følgende datoer:





• 26. marts Hotel- og Restaurantskolen i Valby



• 10. april Silkeborg Tekniske skole



• 11. april Uddannelsescenter Holstebro



• 11. april AARHUS TECH



• 17. april Slagteriskolen i Roskilde



• 24. april Tech College Aalborg



• 25. april Hotel- og Restaurantskolen i Valby



• 8. maj AARHUS TECH



• 29. maj Silkeborg Tekniske skole

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109