23948sdkhjf

Salg af kosttilskud giver stort vokseværk hos Chr. Hansen

Den danske ingredienskoncern Chr. Hansen har haft fremgang de seneste måneder, hvor særligt salget af kosttilskud trækker op. Det viser regnskabet for andet kvartal, der dækker perioden december, januar og februar.

Chr. Hansens salg er steget med 8,5 procent til 1,9 milliarder kroner. Det er blandt andet salget af kosttilskud til både dyr og mennesker, som har været med til at løfte salget.

Chr. Hansen fremhæver selv en god udvikling på markederne i Asien samt stillehavsregionen. Samtidig er omsætningen løftet af en række opkøb, som Chr. Hansen har gennemført det seneste år. Chr. Hansen har købt virksomheder i Tyskland, Østrig og USA.

Selv om salget er steget, er overskuddet gået en anelse ned i kvartalet til 394 millioner kroner. Chr. Hansen er målt på omsætning Danmarks 75.-største virksomhed ifølge en opgørelse fra Børsen.

Chr. Hansen er blandt de førende selskaber i sin branche. De store konkurrenter er hollandske DSM og amerikanske Dupont. Dupont har også et dansk islæt. Selskabet købte i 2011 den danske ingrediens- og enzymvirksomhed Danisco.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095