23948sdkhjf

Rengøringsselskab vil skabe 200 nye arbejdspladser

TekniClean A/S, der er landets næststørste udbyder af rengøringsløsninger til fødevarebranchen, bliver landsdækkende og forventer at nå 200 fuldtidsansatte på Sjælland.
Det er gået stærkt hos TekniClean A/S, siden posten som adm. direktør i 2010 blev overtaget af Allan Aebischer, der kommer fra en stilling som koncerndirektør hos konkurrenten ISS. Samme år grundlagde virksomheden et datterselskab i Polen og blev for anden gang kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen.

Efter en betydelig omsætningsfremgang i 2011 forventer man også i år mindst 10 procent vækst – blandt andet, fordi TekniClean nu krydser Storebælt og bliver landsdækkende.

- Vi har igennem nogen tid forberedt vores indtog på Sjælland. Gennembruddet blev den aftale, vi pr. 1. februar har indgået med Stryhns, og som i de kommende måneder bliver fulgt af flere nye aftaler med andre sjællandske fødevarevirksomheder. Derfor etablerer vi os inden for overskuelig fremtid med en filial i det storkøbenhavnske område. Vi har i dag 370 medarbejdere i Jylland og på Fyn og forventer i løbet af 2-3 år derudover at beskæftige ca. 200 ansatte øst for Storebælt, siger Allan Aebischer.

Voksende marked
Markedet for rengøringsløsninger til fødevarebranchen er i dag domineret af få aktører, hvoraf de to største – ISS og TekniClean – tilsammen sidder på ca. 75 procent.

Ifølge Allan Aebischer er der ikke megen krisestemning i branchen.

- Vi nyder godt af den tendens, at flere og flere fødevarevirksomheder vælger at outsource deres produktionsrengøring. Traditionelt har specielt de store producenter outsourcet. Mange mindre aktører følger nu trop – herunder en stor del af de forholdsvis mange nye firmaer, der starter op i denne tid. Desuden har vi haft en pæn tilgang af kunder, som har skiftet til os fra andre aktører i branchen. Vores vækst kan således både tilskrives en stigende markedsandel, og at det samlede marked vokser, siger han.

Outsourcer af kvalitetshensyn
Når flere og flere fødevarevirksomheder outsourcer rengøringen i produktionen, hænger det ifølge Allan Aebischer ikke alene sammen med et ønske om at spare penge.

- I fødevarebranchen er rengøring i meget høj grad en tillidssag. Dårlig hygiejne kan betyde enorme tab og ligefrem lukke en virksomhed. Vi oplever, at den væsentligste bevæggrund for at outsource er et ønske om at sikre optimal kvalitet i rengøringen og dermed leve op til myndighedernes krav på bedst mulig måde – og ikke mindst at kunne overdrage det daglige ansvar herfor til en specialiseret samarbejdspartner og fokusere på sin kerneforretning.

Stryhns AS i Roskilde, der er TekniCleans første kunde på Sjælland, har i flere omgange tidligere selv varetaget rengøringen af produktionsfaciliteterne.

Ifølge kvalitetsleder Margit Olsen er man nået frem til, at outsourcing af funktionen er den optimale løsning.

- I vores branche er kompetent rengøring altafgørende. Dels skal vi selvfølgelig leve op til Fødevarestyrelsens krav, dels er vi hos Stryhns certificeret efter standarden ISO 22000, som er et ledelsessystem for fødevaresikkerhed. I den forbindelse er det nødvendigt med stram styring af rengøringen samt en proaktiv og specialiseret sparringspartner med stor erfaring, kompetence og faglig viden, vurderer hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079