23948sdkhjf

Dansk slagteri konkurs: Alle ansatte mister jobbet

Danmarks eneste andeslagteri, Dan Duck i Struer, har kastet håndklædet i ringen. Slagteriet er tirsdag gået konkurs, al produktion er indstillet, og 40 ansatte mister deres job.

Det skriver TV Midtvest.

Direktøren i driftsselskabet DD Drift, der tidligere har heddet Dansk And og Dan Duck, Hardy Eskildsen, peger på en fejlagtig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen lige oven i julehandlen i 2019 som hovedårsagen til konkursen.

- Den var ødelæggende, og siden har vi kæmpet for at komme oven vande igen. Jeg synes, vi havde gjort en ihærdig indsats, men så kom covid og nu fugleinfluenza, siger han til TV Midtvest.

Måtte undskylde rapport

Sagen drejer sig om en rapport, som Fødevarestyrelsen lavede i december 2019. Her fremgik det, at Dan Duck ikke skulle have overholdt kravene til hygiejne på slagteriet, idet der skulle være observeret medarbejdere, som ikke vaskede hænder.

Det viste sig senere, at medarbejderne havde vasket hænder på en anden etage. Fødevarestyrelsen trak i land og undskyldte for den fejlagtige rapport. Men da var skaden allerede sket.

Den fejlagtige rapport fik kunderne til at flygte, og Hardy Eskildsen stævnede Fødevarestyrelsen for et tocifret millionbeløb. Nu har han måttet begære sit slagteri konkurs.

Udover den fejlagtige rapport har coronapandemien kostet dyrt. Den betød bl.a., at Dan Ducks salg til restauranterne forsvandt i dele af 2020 og 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079