23948sdkhjf

100 nye kolleger: Bila køber sjællandsk automationsvirksomhed

Den hæderkronede automationsvirksomhed PJM A/S (Poul Johansen Maskiner) bliver en del af Bila Group.

Bila Group har siden starten i 1988 etableret sig som en af Skandinaviens allerstørste leverandør af automatiseringsløsninger til industrielle kunder i hele verden. Opkøbet ruster den danske koncern til konkurrencen med internationale aktører på det voksende marked for industriel automation.

Samtidig giver det bedre muligheder for at imødekomme de aktuelle tendenser i de hjemlige industrivirksomheder, der sigter mod hurtig omstilling og stadig mere effektiv produktion.

- PJM leverer løsninger til en bred porteføjle af kunder i fremstillingsindustrien – primært industriel produktion blandt andet til medico-branchen. Virksomheden passer fantastisk godt ind med vores øvrige virksomheder, teknologisk såvel som i forhold til markedsfokus. Foreningen af vores produktporteføljer og teknologiske ekspertise er en markant opgradering af de kræfter, der skal til for at få international succes, siger Jan B. Sørensen, CEO i Bila Group, i en pressemeddelelse.

Et perfekt match for nationale og lokale interesser

Hos Poul Johansen Fonden, der afgiver aktiemajoriteten til Bila Group, glæder man sig over et match, der styrker aktiviteterne i Odsherred og bevarer Poul Johansens livsværk på danske hænder.

- PJM bliver en del af et projekt, der bruger dansk knowhow til at skabe jobs, vækst og innovation. Bila Groups mod på at opbygge en stærk aktør på et marked i kraftig vækst, og lyst til at bygge videre på PJM’s lange historie er et match, vi ikke kunne have ønsket os bedre, siger Teddy Wivel, formand for Poul Johansen Fonden af 1992.

Poul Johansen Fonden bevarer i øvrigt en ejerandel i PJM.

Fortsætter som selvstændig virksomhed

Under den nye ejerstruktur vil PJM fortsætte som selvstændig enhed med alle de godt 100 medarbejdere og med den nuværende ledelse ved roret. Bila vil understøtte PJM’s fortsatte udvikling og samtidig få forbedrede vækstmuligheder og styrke koncernens tilstedeværelse både nationalt og internationalt.

Handlen skaber en konsolidering, der skal ruste koncernen til at begå sig bedre internationalt. En velkonsolideret dansk specialist vil desuden have endnu bedre mulighed for at vokse, når danske produktionsvirksomheder etablerer sig og ekspanderer i udlandet. Dermed bliver Bila Groups internationale servicenetværk også brohoved for PJM’s automatiseringsløsninger til en endnu bredere marked.

- Virksomhederne komplementerer hinanden, så vi sammen kan dække en bredere del af produktionsprocessen og logistik-flowet hos kunderne. Ved at udveksle ideer og metoder vil vi kunne udvikle endnu mere innovative løsninger, end vi kunne hver for sig. Jeg glæder mig meget til, at vi kan fortsætte PJM’s positive udvikling i en ny og stærkere konstellation, siger Benny Smith, CEO i PJM.

Opkøbet af PJM kommer, efter at Bila Group tidligere har styrket sig med opkøb af Reo-Pack, Mariager, serviceafdelingen hos Blaaholm, Esbjerg, og Dan-Palletiser i Vemmelev.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079