23948sdkhjf

Kødfamilien Skare i kamp om millioner

En "bitter familiestrid" er brudt ud i Skare-koncernen, der i årtier har været med i front på det danske kødmarked.

Stifter Kurt Skare har således ikke kunnet eller villet tilbagebetale lån på 67 millioner kroner, som hans søn, Kim Skare, har ydet til Skare-koncernen fra sønnens eget selskab Primabeef Holding. Det skriver Landbrugsavisen.

Primabeef Holding har i årevis fået en del af Skare-koncernens overskud, men har samtidig lånt det hele ud til koncernen. Kim Skare har de seneste år ønsket at vikle sig helt ud af familiens kødforretninger og har i stedet kørt sin egen forretning, Primabeef, i Polen.

Da det ikke er lykkedes ham at få overført de 67 millioner kroner, forsøgte han i marts at få erklæret Skares største selskab, Skare Meat Packers, konkurs, skriver avisen.

Konkursbegæringen blev afvist af retssystemet, og i stedet er Primabeef Holding ifølge Landbrugsavisen erklæret konkurs,  fordi Kim Skares egne advokater har en kvart million til gode.

Skare-koncernen har over en længere årrække sat betydelige summer til. Det samlede tab over de seneste seks år løber op i 125 millioner kroner, og egenkapitalen i Kurt Skares holdingselskab er mere end halveret til 66 millioner kroner, fremgik det for nylig af 2020-regnskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.097