23948sdkhjf

Thisted Bryghus et skridt nærmere kulturcenter for øl

Thisted Kommunes kommunalbestyrelse har bevilget 5 mio. kr. til et kommende ølcenter, der skal ligge i Thisted Bryghus' gamle hovedbygning, skriver Nordjyske.

- Et Bryggekulturens Hus i Thisted er fantastisk. Også når vi tænker på, hvor store de andre i branchen er, siger erhvervs-, arbejdsmarkeds og kulturudvalgets formand, Niels Jørgen Pedersen (V), til mediet med henvisning til, at også Bryggeriforeningen støtter projektet.

Han tilføjer, at kommunen er stolt af at bidrage med en pose penge til projektet, der har et samlet budget på omkring 30 mio. kr. 

- Tanken er, at det bliver et hus, hvor man også kan komme og se, hvordan et professionelt bryggeri fungerer. Man kan prøve at brygge sin egen øl. Man kan lære om bryggekulturen i Danmark i form af udstillinger og aktiviteter. Man kan smage på råvarerne og det færdige produkt, og man kan spise mad til; for koblingen mellem mad og bryg er en del af dansk kultur. Frikadeller smager nu en gang bedst sammen med en kølig øl, udtalte Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald, forrige år, da man offentliggjorde planerne om at etablere et kulturhus for øllet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078