23948sdkhjf

Norge suveræn til nordiske kokke-mesterskaber

To norske kokke løb med det hele, da Foodexpo skulle finde Nordens bedste kok - Nordic Chef of the Year - for 2012.
Med et kæmpe sejrsbrøl og knyttede næver sprang Christian A. Pettersen i vejret, da dommerne ved Nordic Chef of the Year udråbte ham som Nordens bedste kok 2012.

Dermed fuldendte Christian A. Pettersen en norsk triumf, som Adam Bjerk havde indledt ved først at vinde konkurrencen for kokke under 23 år og dernæst blive toer i ’de voksnes’ konkurrence – lige efter sin landsmand og foran den danske deltager, Årets Kok 2011 Mette Gassner.

- Jeg er fantastisk stolt og meget overrasket. Det betyder meget, og det giver motivation til mit næste store mål: Bocuse d’Or i 2017. Det går jeg i gang med at træne til fra næste år, sagde Christian A. Pettersen, som blandt andet diskede op med friteret pighvarfedt og stegte jordskokker med mandler.

Tilfredshed med tredjeplads
Danske Mette Gassner fra restaurant Ti Trin Ned i Fredericia var også glad og stolt:

- Jeg vidste, nordmændene var stærke, og min forret gik ikke super. Så jeg er alt i alt meget glad for at være blevet nummer tre, sagde hun.

Uffe Nielsen, præsident i Nordic Chef-konkurrencen, roste Norges niveau:

- De er rigtig stærke med nogle fantastisk dygtige, unge kokke, som har optimale træningsbetingelser. De har et andet setup, hvor kokke på landsholdet købes fri til træning – det er vilkår, som giver resultater, sagde Uffe Nielsen.

I ungdomskonkurrencen for kokke under 23 år vandt Adam Bjerk fra Norge, svenske Phi Nghi Thanh Le blev nummer to og Toni Toivanen fra Finland nummer tre.

Nordic Chef of the Year fandt sted på Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08