23948sdkhjf

Nyt blanderi kan hjælpe fødevareproducenter i alle brancher

Med et splinternyt blanderi, der kan håndtere alt fra pulver til større ingredienser som frø og nødder, er Kolding-virksomheden Procudan nu gået ind på et nyt marked.

Procudan har hidtil koncentreret sig om at sælge ingredienser og emballage til fødevarebranchen, men med det nye blanderi kan virksomheden også hjælpe sine kunder med at få de helt rigtige og præcise blandinger.

- Vi har mulighed for at formale til en ensartet partikelstørrelse eller vi kan ompakke batch-afvejet, så det er lettere at gå til, når ingredienserne skal bruges, fortæller salgschef Martin Jakobsen, som ikke lægger skjul på, at han og kollegaerne hos Procudan er begejstrede for det nye anlæg.

Tocifret millionbeløb

- Vi synes jo selv, at det er det største i hele verden, konstaterer han om nyheden, der har fået navnet Procudan Blends.

Salgschefen ønsker ikke at gå i detaljer om prisen på anlægget, men oplyser, at der er tale om en tocifret millioninvestering. Blanderiets dele er leveret af en lang række forskellige leverandører, mens Process Engineering har stået for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Ud over pulver og større ingredienser kan kunderne også få lavet våde blandinger, formalet pulver og ompakket på det nye blanderi.

Ifølge Martin Jakobsen har Procudan cirka 600 kunder i Skandinavien, fordelt på både mejerier, bagerier og bryggerier. 

De behøver nu ikke længere at købe Procudans ingredienser og så blande dem selv.

-  Vi kan blande ingredienser præcist efter kundens anvisninger og opskrift. Og det er også en mulighed at de selv leverer en ingrediens, som de gerne vil have blandet med, fortæller Martin Jakobsen

Nye medarbejdere

Alle blandinger produceres i én proces, hvilket giver tryghed i forhold til fødevaresikkerheden, påpeger han.

- Det handler naturligvis også om at frigive ressourcer ved at optimere produktionsprocesserne.Og så skaber det ikke mindst lønsomhed at udvikle værdi i fællesskab, fastslår salgschefen.

Kolding-virksomheden har cirka 40 medarbejdere, deriblandt to nye, som er blevet ansat i forbindelse med indvielsen af det nye blanderi. 

Procudan blev grundlagt i 1901 som en del af De Danske Mejeriers Fællesindkøb og har siden 2002 været kendt som Procudan.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094