23948sdkhjf

Nationalbanken: Danmark på vej ud af krisen

Den finansielle sektor har atter adgang til international kapital, det private forbrug er stigende og selv boligmarkedet ventes at tø op snart.
Optimistiske vinde blæser over den danske økonomi.

Således brugte Nationalbankens direktør, Nils Bernstein, onsdag et pressemøde på at opsummere situationen, som for Danmark ser lysere ud end længe.

- Vi kan se, at verden og euroområdet er på vej ud af krisen. Også den finansielle sektor er på vej til en normalisering, sagde Nils Bernstein ifølge ritzau.

Læs også: Optimisme årets Foodexpo

De store danske banker er nu atter i stand til at hente kapital internationalt, og det private forbrug meldes også for opadgående.

Mens forbruget i 2011 faldt med 0,2 procent, forventer Nationalbanken, at det vil stige med 1,1 procent i år, 1,7 procent næste år og 1,6 procent i 2014.

- I takt med at forbrugerne når til den erkendelse, at de er polstret tilstrækkeligt meget, vil de begynde at bruge igen, konstaterede Nils Bernstein.

Læs også: Forbrugertillidsindikatoren stiger

Som en krølle på historien kan tilføjes, at Dansk Ejendomsmæglerforening forventer øget aktivitet på det danske boligmarked i løbet af årets 2. halvår.

- Der vil være flere købere på markedet, end der har været tidligere. Det baserer vi på en række undersøgelser. Der er gode økonomiske takter med en spirende optimisme, og det vil smitte af på boligmarkedet, siger formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen til nyhedsbureauet.

Læs også: Danske patentansøgninger i stigning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16