23948sdkhjf

FF Skagen indleder fyringsrunde

Den kraftige beskæring af tobis-kvoten får nu de frygtede konsekvenser i form af fyringer hos den nordjyske fiskerivirksomhed.
Otte fyringer og tre frivillige aftrædelser er den første og synlige konsekvens af den kraftige beskæring af tobis-kvoten hos FF Skagen.

- På baggrund af de dystre udsigter for tobis-sæsonen har vi været nødt til at reagere, siger administrerende direktør Morten Broberg til Nordjyske.

Læs også: Råvaremangel truer nordjysk fiskemelsfabrik

Tobis udgør 38 procent af råvaregrundlaget hos FF Skagen, som producerer fiskeolie og fiskemel. EU-forslaget om at reducere kvoterne markant vækker derfor selvsagt ikke begejstring.

Gidsler i biologiske anbefalinger
- Med udsigten til, at man vil skære kvoten ned med cirka 90 procent, så har vi følt os nødsaget til at reagere på det allerede nu, siger Morten Broberg.

Efter fyringerne er FF Skagen nede på 112 ansatte, og ifølge direktøren gør det ondt at sige farvel til 11 medarbejdere.

- Det er fortvivlende, fordi det er gode medarbejdere, som har været her i mange år. Vi føler lidt, at vi er blevet taget som gidsel af nogle biologiske anbefalinger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126