23948sdkhjf

Han kan udvikle en hel stribe nye fødevarer på en weekend

Niels Rømer har gennem årene udviklet så mange fødevarer, at han ikke har tal på dem.

Mange af dem til Mols Organic-fabrikken på Mols, hvor han og familien producerer blandt andet energibarer, butter cookies, pebernødder, kammerjunkere, chips, marcipan og nougat. 

Og nu også til det nyeste skud på stammen, Rømer Vegan, hvor ikke mindst en serie plantepølser har været længe undervejs.

- De pølser har han brugt to år på at udvikle, men nu har de også det helt rigtige knæk.

- Mange andre gange går det langt, langt hurtigere. Han kan bruge en weekend hjemme i sit køkken på at udvikle fødevarer, og så kommer han om mandagen med fem-seks nye produkter og siger "nu skal I se", fortæller sønnen Aksel Rømer, der er medejer af Rømer Vegan-produktionen.

- Grundopskrifterne skal så bare lige finpudses i samarbejde med vores produktionsfolk, så de kan laves i stor skala, tilføjer han.

- Min værste beslutning

Selv er Niels Rømer ikke typen, der ønsker at tale ret meget om sine usædvanlige evner.

- Mange kan ikke forstå, hvordan vi kan udvikle så meget på et år, som vi kan. Men det handler nok mest om, at vi ikke har så langt fra idé til handling, siger han.

Han peger også på, at Rømer-familien råder over de rette omgivelser med plads til lidt af hvert i det tidligere Arla-mejeri i Vrinners, hvor både Mols Organic og Rømer Vegan holder til.

Familien overtog i 2014 den konkursramte chokoladevirksomhed Mølle Skovly, omdøbte den til Mols Organic og begyndte at supplere chokoladeproduktionen med nye produkter.

- Det havde været nemmere at begynde helt forfra med en ny fabrik, i stedet for at overtage chokoladevirksomheden og arbejde den op. Det er nok min værste beslutning, men nu fungerer det, konstaterer Niels Rømer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093