23948sdkhjf

KMC tog Den Dybe Tallerken med hjem

Onsdag uddelte Dansk Fødevare Forum for 20. gang kvalitets- og innovationsprisen Den Dybe Tallerken - og den gik denne gang til den kartoffelbaserede ingrediensvirksomhed KMC med hovedkvarter i Brande.

Der er tale om 2020-udgaven af prisen, som skulle have været uddelt sidste år, men som følge af corona kom afsløringen først i går i forbindelse med Dansk Fødevare Forums årsmøde.

KMC modtager prisen for sit fokus på bæredygtighed, innovation og cirkulær økonomi.

Formålet med prisen er at skabe opmærksomhed om innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor og at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation -  samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor.

Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, stod for at overrække Den Dybe Tallerken til Jesper Burgaard, administrerende direktør for KMC.

Vækststrategi

Hun fremhæver, at KMC med stort fokus på innovation er lykkedes med en vækststrategi, der på 10 år har fordoblet omsætningen.

- KMC har gjort et meget visionært arbejde med bæredygtighed, som virksomheden fortjent har succes med. Man har fulgt en ambitiøs strategi med fokus på at erstatte animalske råvarer med forædlede, kartoffelbaserede ingredienser, og KMC er i dag en stærk samarbejdspartner for fødevareproducenter inden for udvikling af plantebaserede fødevarer. Derfor er KMC også en meget værdig og fortjent vinder af Den Dybe Tallerken 2020, siger Mette Jasper Gammicchia.

Seneste nyhed fra KMC er kartoffelprotein godkendt til fødevarer. Dette protein har ifølge Dansk Fødevare Forum en enestående aminosyresammensætning og mange anvendelsesområder som proteinberiger i fødevarer som pasta og bagværk.

Jesper Burgaard glædede sig over anerkendelsen fra Dansk Fødevare Forum.

-I KMC er vi særligt glade for at modtage Den Dybe Tallerken, da det er anerkendelse, som kommer fra vores egne kollegaer i branchen – folk, der er specialister inden for vores felt. Vi er glade for, at fødevare-Danmark har set og anerkender vores forretningsmodel, som bygger på innovation og cirkulær økonomi. To helt centrale emner som på kort og langt sigt både har defineret og udviklet KMC’s stærke markedsposition inden for plantebaserede ingredienser, siger KMC-direktøren.

Dansk Fødevare Forum er en et netværk med cirka 80 medlemmer, der er ledere og innovationsfagfolk i fødevarebranchen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062