23948sdkhjf

Kendt Aarhus-bager vender tilbage efter shitstorm

Det kulminerede, da en stakkels bagerjomfru fik kylet et helt brød efter sig, fordi en kunde var utilfreds med den nye opskrift. 

Det var en af de Aarhus-historier, der kom land og rige rundt, men sandt var det, at de lokale var svært utilfredse med, at Langenæsbageren var blevet opkøbt af Lagkagehuset, og nu oven i købet havde den frækhed at lave om i opskriften på det elskede Aros-brød.

Bagermester og ejer Michael Spottag fulgte med Langenæsbageriets butikker over til Lagkagehuset og fik fodlænke på - i den forstand, at han ikke måtte åbne ny bagerforretning for sig selv i to år.

De to år er nu udløbet, og til sommer rykker han ind i nye lokaler i Højbjerg syd for Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende.

Overtager også nabobutik

Michael Spottag overtager sammen med bagerkollega Claus Zacker Nielsen fra Odder det veletablerede bageri på Kridthøj Torv. I den forbindelse har makkerparret også overtaget lokalerne fra nabobutikken, Kridthøj Kiosk. 

- Vi har købt selskabet og begynder at drive bageriet fra 1. juni. Den store ombygning kommer senere, og efter planerne må vi lukke 10-14 dage i august for at få det hele gjort klar. Kiosken lægger vi til, så butikken bliver større og mere spændende, og vi sætter en ny ovn ind, siger Michael Spottag til Århus Stiftstidende.

Han startede Langenæsbageriet i det sydvestlige Århus i 1987 sammen med sin hustru, Mitzi, og da det blev solgt til Lagkagehuset i 2018, var der seks butikker i Århus, Vejle og Horsens under det velkendte navn. Bageriet i Aarhus blev også det første med drive-in.

Dramaet omkring Aros-rugbrødet fik i øvrigt en mindelig slutning. Kernen i problemet var, at Lagkagehuset kom med sin egen surdej og ville have en økologisk opskrift på den lokale klassiker.

Opstartsvanskelighederne forbundet dermed gik ikke ustraffet hen, men efter noget tid - og en ny surdej - har Aarhus fået sit gamle Aros-brød tilbage. Den version, der sælges i Lagkagehusets andre butikker landet over, er Lagkagehusets økologiske opskrift.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094