23948sdkhjf

Dragsbæk fik sit mindste overskud i årevis

Margarinevirksomheden Dragsbæk med adresse i Thisted gik kraftigt tilbage på bundlinjen i 2020: Resultatet dykkede med 35 procent til 25,8 millioner kroner mod 40,1 millioner året før, og dermed måtte Dragsbæk notere sig sit mindste overskud siden 2012-resultatet på knap 24 millioner.

Omsætningen blev sidste år på 745,3 millioner, hvor der i 2019 stod 769,7 millioner.

- Ledelsen anser årets resultat som tilfredsstillende, idet selskabet i året har være berørt af COVID-19, med manglende indtjening på flere markeder, skriver ledelsen i sin beretning.

Eksportmarkederne aftager typisk cirka 60 procent af produktionen..

På forhånd havde Dragsbæk regnet med, at 2020-resultatet ville lige fem-syv procent over 2019-resultatet.

Markedet fortsat faldende

Om 2021 konstaterer ledelsen, at det danske marked for margarine fortsat er faldende, og at det derfor er vigtigt som minimum at fastholde markedsandelen.

- Der fokuseres derfor stadig på at udvikle kundetilpassede løsninger til hjemmemarked og eksportmarkeder i alle produktkategorier, samt udvikling af nye forretningsområder. Dette gælder foruden detail også øvrige segmenter som industri, bageri og foodservice. Herudover vil der også fortsat være fokus på at tilpasse omkostningerne til de skærpede konkurrencevilkår, skriver ledelsen.

Selskabet forventer et resultat før skat på niveau med 2020, afhængig af hvordan 2021 vil være påvirket af corona og udviklingen i råvarepriser.

Med i regnskabstallene er Dragsbæks produktion af både margarine, blandingsprodukter, olie og fedt, og også den produktion af Pastella-pasta, som virksomheden har i Skovlund ved Varde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079