23948sdkhjf

Fødevarefirma "skjulte grove fejl for kunderne"

Nordjyske Dan Gastro, der blandt andet andet producerer såkaldte skagenpandekager med fiskefyld, har af Fødevarestyrelsen fået seks bøder på tilsammen næsten 100.000 kroner i forbindelse med to kontrolbesøg i marts og april

Det skriver Nordjyske.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Dan Gastro vildledt både kunder og myndigheder, sjusket med datoer og haft risiko for indtrængen af skadedyr.

Det med vildledningen handler om, at virksomheden leverer udskårne, frosne tun til sushi-restauranter. Dan Gastro modtager tunene i frosset tilstand, tøer dem op  og skærer dem ud, inden de bliver frosset ned igen. Her kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at kunderne ikke kunne se datoen for den første nedfrysning, og at det heller ikke fremgik, at produktet indeholdt citronsyre og vandbindingsmiddel og skulle varmebehandles inden brug.

Fødevarestyrelsen pålagde Dan Gastro at kontakte den sushikæde, der har købt produktet, og informere om fejlen. Det har Dan Gastro ikke kunnet dokumentere, at virksomheden har gjort, hvilket udløste den største af bøderne, 40.000 kroner, skriver mediet.

Samtidig mener Fødevarestyrelsen, at virksomheden bevidst har videregivet urigtige oplysninger til styrelsen ved at oplyse, at man havde orienteret kunder om manglende brugsanvisning.

Hos Dan Gastro fastslår fabriks- og indkøbschef Katrine Ildal Beck ifølge Nordjyske, at virksomheden ikke har talt usandt over for kunder og myndigheder, idet virksomheden har ringet ud til de pågældende sushirestauranter for at informere om fejlen.

- Fødevarestyrelsen mener, vi har afgivet "bevidst urigtige oplysninger". Det er meget grove beskyldninger. Vi har ikke kunnet bevise telefonopkaldene. De er foregået fra to telefoner til seks kunder. Vi har talt med vores kunder mange gange siden. Kunderne gemmer kun de sidste 10 opkald i opkaldslisterne, og dermed var vores opkald blevet slettet, siger hun.

Katrine Ildal Bech oplyser til Nordjyske, at Dan Gastro nu har klaget til Fødevarestyrelsen over bøderne samt håndteringen af sagen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094