23948sdkhjf

Rynkeby presset af råvarepriser

Rynkeby Foods A/S fik i 2011 et resultat før skat på 58,9 mio. kr. mod 75,2 mio. kr. året før trods en markant fremgang i omsætning.
Rynkeby Foods A/S havde en omsætning i 2011 på 935 mio. kr., hvilket er godt 100 mio. kr. højere end året før, svarende til en fremgang på 12 procent. Alligevel blev resultatet lavere, nemlig 58,9 mio. kr., hvilket svarer til en overskudsgrad på 6,3 procent mod 9 procent i 2010.

- Resultatet lever ikke op til de forventninger, vi havde ved årets start. De stigende råvarepriser på både frugter og frugtkoncentrater, vi så allerede ved udgangen af 2010, er taget til igennem 2011, og vil også forsætte et stykke tid endnu, siger administrerende direktør Jørgen Dirksen.

Vinder markedsandele
Markedet har også udviklet sig negativt, idet det danske marked for juice og andre frugtbaserede drikke er faldet med cirka 5 procent i 2011.

Det andet hovedmarked er Sverige, hvor markedet for frugtjuice er faldet med cirka 2 procent. Fremgangen i omsætningen bekræfter dog, at Rynkeby Foods har vundet markedsandele og står godt rustet til den fremtidige fortsat hårde internationale konkurrence.

Rynkeby har fastholdt sin nordiske vækststrategi og foretaget betydelige markedsinvesteringer. Det sidste har også påvirket resultatet for 2011 negativt, men er ifølge Jørgen Dirksen afgørende for at kunne fastholde og udvikle positionen som Nordens førende virksomhed inden for frugtbaserede drikke.

På trods af fortsat stigende råvarepriser og pressede markeder, forventer Rynkeby Foods en lidt højere omsætning og resultat i 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109