23948sdkhjf

Efter millionminus tror Stauning Whisky nu på rekordår

Stauning Whisky i Vestjylland var hårdt ramt af coronanedlukningerne i restaurationslivet og kom ud af 2020 med et minus på 1,1 million kroner efter skat. Året før var der et overskud på knap 158.000 kroner.

Faldet blev en realitet, selv om virksomhedens bruttofortjeneste steg fra 11,8 til 12.3 millioner.

Ifølge destilleriets 2020-regnskab var der i løbet af året fokus på tre ting: At navigere i covid-19-situationen, at tiltrække international opmærksomhed og at øge produktionen. Sidstnævnte lykkedes med en produktion, der var over målet, konstaterer ledelsen.

Den nævner også i sine bemærkninger, at 2020 samlet set var økonomisk utilfredsstillende. men at resultatet var tilfredsstillende set i en covid-19-kontekst.

Til mediet Finans fortæller Alex Højrup Munch, en af stifterne af Stauning Whisky, at virksomheden efter minusset i 2020 er på vej mod nye højder i 2021. Lige nu er destilleriet 50 procent foran årets budget, og whiskyen bliver solgt i et omfang, som kan medføre, at lageret bliver tømt, lader han forstå.

- Det er en syret situation, at man er nødt til at sige til sin tyske eksportør, at han er nødt til at skrue ned for tempoet – for ellers har vi ikke whisky til jul næste år. Det er et kæmpepuslespil, siger Alex Højrup Munch til Finans. 

Hans nævner, at Stauning Whisky regner med at destillere 600.000 liter whisky i år. Målet er, at tallet skal op på en million liter om året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079