23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Berigede fødevarer: Halvdelen af producenterne havde ikke styr på reglerne

Fødevarestyrelsen gennemførte i oktober, november og december sidste år en kontrolkampagne vedrørende berigede fødevarer, og nu er slutrapporten om kampagnens resultateter klar.



Den viser blandt andet, at kun godt halvdelen - 53 procent - af de 64 kontrollerede virksomheder havde styr på reglerne om berigede fødevarer.



Endnu værre så det ud hos de besøgte detailvirksomheder. Kun hver fjerde detailvirksomhed levede op til reglerne, og ni detailvirksomheder, cirka hver anden, fik forbud mod markedsføring

Berigede fødevarer er fødevarer, der er tilsat vitaminer, mineraler eller visse andre stoffer.



Fødevarestyrelsen peger på, at det kan være forbundet med sundhedsmæssige risici for forbrugerne, hvis fødevarer er tilsat vitaminer, mineraler eller visse andre stoffer, som ikke er tilladte eller i en mængde over bestemte maksimumsgrænser.

Berigede fødevarer skal samtidig overholde reglerne for minimumsindhold af vitaminer og mineraler. Disse næringsstoffer skal tilsættes "i en betydelig mængde for at sikre forbrugerne mod ernæringsmæssig vildledning", konstaterer styrelsen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078