23948sdkhjf

Danish Crown fusionerer to kæmpestore enheder

Når Danish Crown 1. oktober går ind i et nyt regnskabsår,  samles koncernens to største forretningsenheder under samme hat: Danish Crown Pork, der står for at slagte ejernes grise og sælge det ferske kød, og Danish Crown Foods, som har ansvaret for at forædle det ferske kød til alt fra bacon til pølser.

Det fortæller Danish Crown i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at sammenlægningen er en del af koncernens nye strategi, Feeding the Future.

- Vi sigter mod at være den førende globale leverandør af kød målt på klimaaftryk i 2030. Derfor prioriterer vi i Feeding the Future-strategien værdi frem for volumen.

- For at opbygge en stærk position for vores produkter skal vi endnu tættere på kunder og forbrugere, og vi skal arbejde endnu tættere sammen på tværs af koncernen. Derfor samler vi alle de stærke kompetencer i Danish Crown Foods og Danish Crown Pork i én enhed, og jeg vil gerne understrege, at det bestemt ikke er en spareøvelse – men derimod en investering i fremtiden, forklarer Danish Crown-topchef Jais Valeur.

Leder efter ny direktør

Den nye forretningsenhed kommer til at hedde Danish Crown og organiseres i tre hovedområder -  Sales, Operations og Categories.

Den hidtidige direktør for Danish Crown Foods, Kasper Lenbroch, får ansvaret for Sales, som er den globale kommercielle organisation.

Søren F. Eriksen, der har stået i spidsen for Danish Crown Pork, bliver ansvarlig for Operations, som dækker forsyningskæden, mens der er iværksat en rekrutteringsproces for at finde den person, der skal lede Categories.

Sidstnævnte omfatter blandt andet varemærkerne Tulip, Friland og Danish Crown.

- For at nå de målsætninger, vi har sat os i Feeding the Future-strategien, kommer vi til at genoverveje, innovere og investere i alle dele af vores forretning, siger Jais Valeur.

De øvrige forretningsenheder i koncernen - KLS i Sverige, Sokolow i Polen, Danish Crown Beef som dækker oksekød samt ESS-Food og Dat-Schaub - vil fortsætte uændret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078