23948sdkhjf

Bryggers viden sikrede overskud, da salget gik i nul

Virksomheden Nxø Brewery gik fra et underskud på cirka 143.000 kroner i regnskabsåret 2019 til et overskud på godt 25.000 kroner før skat i seneste regnskabsår.

Selvom indehaver af virksomheden Paulie Melnyk kan fortælle, at året salgsmæssigt kun oplevede et lille fald, så er det faktisk ikke bryggeriets sodavand - baseret på kefir, en fermenteringsproces - der har sikret overskud. Det fortæller han til Bornholms Tidende.

I stedet har Paulie Melnyk det seneste år også arbejdet som konsulent for virksomheder i føde- og drikkevarebranchen. Det var ikke umiddelbart planen, men konsulentarbejdet sikrede altså et overskud, mens sodavandssalget gik i nul. Paulie Melnyk satser dog ikke på, at konsulentarbejdet vil fylde mere i fremtiden.

- Jeg vil gerne, men det er ikke mit fokus. Mit fokus er på bryggeriet og at producere økologiske drikke af forskellig art. Det er det, jeg skal leve af, siger han og tilføjer:

- Så at der er kommet de her andre ting, ser jeg lidt som en bonus, men ikke noget jeg skal gøre en masse ved. Selvom det har været kærkomment i et år med corona.

Han kan fortælle, at flere af hans forhandlere måtte dreje nøglen om sidste år. Han håber dog på, at et nyt produkt - en øl - kan påvirke salget positivt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078