23948sdkhjf

Cloettas danske slikbutik hårdt ramt af corona

Coronarestriktionernes nedlukning af bland-selv-slik-afdelingerne på mange salgssteder ramte slikproducenten Cloetta hårdt i Danmark i 2020.

Cloeatta Danmarks omsætning faldt således fra 494 til 415 millioner kroner, og overskuddet blev næsten halveret. Det dalede fra  25,1 til 13,9  millioner kroner.

- Nedgangen i forhold til sidste år skyldes primært negative følger af restriktionerne under covid-19 relateret til P&M-forretningen (pick&mix/bland-selv-slik, red.). I 2020 lukkede de fleste kunder midlertidigt ned for salg af P&M-artikler i flere måneder i forbindelse med coronaudbruddet, hvilket igen medførte en nedgang i salget og indtjeningen sammenlignet med 2019, hedder det i ledelsens beretning.

Selv om salget også er påvirket i indeværende år, er ledelsen hos den svenske slikproducents danske afdeling fortrøstningsfuld:

- Coronavirussen vil have en negativ påvirkning på indtjeningen i 2021. Da pandemien stadig er aktiv i skrivende stund, forventer vi fortsat volatilitet og usikkerhed som resultat af covid-19. Vi er dog overbeviste om, at vores strategi, kombineret med vores stærke brands og markedsposition, placerer os godt til at komme stærkere ud af krisen, konstaterer ledelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078