23948sdkhjf

Koch kåret som Kokkenes Kok

Kokken Jesper Koch kan nu ikke bare smykke sig med betegnelsen "en legende i den danske kokkeverden", som Fonden Dansk Gastronomi kalder ham. Han fik lørdag også det fineste skulderklap fra kokkekolleger og andre, der har stemt på ham, som Kokkenes Kok 2020.

Prisen blev overrakt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem på Bornholm.

Gennem en lang årrække har Jesper Koch sammen med brødrene Michael og Lasse været med til at sætte Aarhus på det gastronomiske verdenskort.

- Både som ambassadører for den fineste gastronomi og som fortolkere af gastronomien på et niveau, hvor de fleste danskere kan være med. Begge dele er gjort på et tårnhøjt niveau, hvilket også ses på det nye projekt Alsik, der på kort tid har manifesteret sig som et af landets bedste spisesteder, fastslår arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Jesper Koch er samtidig manden, der får tid til at skrive bøger, inspirere flere til et sundere liv, arbejde med udvikling af bedre fødevarer som ost og kød på højeste niveau, og optræde på tv som en fantastisk ambassadør for branchen. Endelig er Jespers gode humør og smittende latter en væsentlig grund til, at han er så vellidt af kolleger og andre gode folk fra branchen, hedder det også.

Bestyrelsen i Fonden Dansk Gastronomi nominerer hvert år tre kokke, den mener har gjort sig fortjent til prisen, og det afgøres i fællesskab, hvilke tre der opstilles som kandidater. Herefter er det op til offentligheden og især netværket i branchen gennem en sms-afstemning at afgøre, hvem af de tre nominerede der vinder. I år stod valget mellem Wassim Hallal, John Kofod og Jesper Koch.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156