23948sdkhjf

Mejerifolk fra hele verden kommer til København

Mejeriforeningen står til oktober bag årsmødet i den internationale mejeriorganisation IDF. Mødet holdes på Axelborg i København, hvor 350 mejerifolk fra hele verden forventes at deltage sammen med et ukendt antal på nettet.

- Det betyder faktisk rigtig meget, at vi med jævne mellemrum kan mødes med kollegaer og faglige eksperter fra mejeribranchen i Europa, Asien, USA og andre verdensdele. Her får vi ny viden, inspiration og personlige kontakter, som helt sikkert er med til at højne kvaliteten af det arbejde, vi udfører i det daglige.

Sådan forklarer Mejeriforeningens direktør, Jørgen Hald Christensen, baggrunden for, at den danske mejeriorganisation med kort varsel har påtaget sig ansvaret for at arrangere dette års konference i den internationale mejeriorganisation IDF, International Dairy Federation.

Normalt samles op mod 1.000 repræsentanter for organisationens 43 medlemslande en gang om året til en konference kaldet World Dairy Summit, men på grund af covid-19 blev arrangementet aflyst i 2020, hvor det skulle have foregået i Sydafrika.

Og for et halvt års tid siden meddelte dette års værtsland, Chile, at det ikke kunne gennemføre det planlagte mejeritræf, også på grund af corona.

- Vi lever af internationale relationer

Løsningen blev en neddroslet konference med færre fysiske deltagere og mulighed for at deltage via nettet. Og her meldte Mejeriforeningen i Danmark sig på banen som arrangør.

- Vi sprang til, fordi vi synes, at det er vigtigt at holde fast i traditionen med at mødes i branchen på tværs af landegrænser. Ikke mindst for en eksportnation som Danmark, som på mange måder lever af gode, internationale relationer. Man kunne selvfølgelig have holdt det hele på nettet, men det fysiske møde kan bare noget andet og mere. Her får man de uformelle samtaler, udveksler ideer og danner de relationer, man trækker på i det daglige arbejde fremover, siger Jørgen Hald Christensen.

Klimaet sætter dagsordenen

Dette års arrangement har fået titlen "IDF Global Dairy Conference" og foregår på Axelborg  13.-15. oktober. Indholdet af konferencen planlægges af en dansk arbejdsgruppe ledet af direktøren for Mejeriforeningens Bruxelles-repræsentation, Kirsten Holm Svendsen.

- Det overordnede tema for konferencen er klima og bæredygtighed. På engelsk har vi formuleret det i undertitlen "A Changing Climate for Dairy". Det handler altså både om mejeribranchens eget arbejde med klimaløsninger og om, hvordan omverdenen – de politiske og økonomiske vilkår – ændrer sig i øjeblikket på grund af de nationale og internationale klimamålsætninger, fortæller hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094