23948sdkhjf

Hårdt pressede Læsø Fiskeindustri måtte sælge med direkte tab

Læsø Fiskeindustri, der ikke mindst handler med jomfruhummere, blev mere end almindeligt hårdt ramt af coronapandemien sidste år.

2020-regnskabet viser således, at Læsø Fiskeindustris omsætning styrtdykkede fra 402 til 228 millioner kroner, og at året endte med et underskud på 18,4 millioner kroner. Året før var der er minus på 10,1 millioner.

- Ledelsen anser resultatet som særdeles utilfredsstillende, og en direkte konsekvens af den verdensomspændende covid-19-pandemi og den afledte indvirkning på afsætning og markedspriser. I særlig grad har covid-19-krisen påvirket Læsø Fiskeindustris aktiviteter i Skotland og medført et underskud i datterselskabet på 17,6 millioner kroner, skriver ledelen i regnskabet..

Moderselskabet herhjemme klarede sig igennem med et underskud på 1,2 millioner kroner, mens der var et beskedent overskud - cirka 200.000 kroner -.i datterselskabet Læsø Choice.

Virksomhedens hovedprodukt er frosne jomfruhummere, og alle væsentlige markeder for dem var stort set lukket ned hele året, påpeger ledelsen.

- Vi har under disse meget vanskelige markedsvilkår været fokuseret på at få nedbragt vores lager - ikke mindst i Skotland.. Det har presset indtjeningsmarginalen, og vi har løbende i 2020 været tvunget til at foretage store lagernedskrivninger.

- I enkelte tilfælde har vi solgt med direkte tab, da nogle af produkterne måtte pakkes om for at imødekomme kundernes efterspørgsel. Det har været nødvendigt for at sikre lkividitet til den daglige drift, konstaterer ledelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093