23948sdkhjf

Danpo gik over 70 millioner tilbage på bundlinjen

Kyllingekoncernen Danpo - med slagteri i Aars og forædling i Farre - havde et økonomisk mareridtsagtigt 2020.

Året gav et underskud på 44,4 millioner kroner, hvor der året før var et plus på 27,2 millioner. Samlet set havde Danpo i de fire foregående år et overskud på over 100 millioner kroner, og der havde indtil 2020 ikke været underskud siden minusset på 35 millioner i 2009.

Omsætningen i 2020 blev på cirka 2,16 milliarder kroner mod 2,29 miliarder året før.

- Årsagen til nedgang i resultat kan henføres til Covid-19-restriktioner, som både har ramt afsætningen i ind- og udland i form af faldende afsætning til foodservice-kunder samt et generelt lavere niveau for eksportpriser, konstaterer ledelsen i regnskabet.

- Endelig har en række udbrud af fugleinfluenza i 2. halvår 2020 haft negativ indvirkning på eksport af fødder og vinger til de asiatiske markeder, tilføjer ledelsen.

Det fremgår også, at forbruget af kylling fortsat udvikler sig  positivt på trods af et fald i danskernes forbrug af animalsk protein. Specielt kategorien for kølet kylling er i stor vækst i Danmar,k primært drevet af kyllinge-varemærker med langsommere voksende racer og med fokus på bedre dyrevelfærd.

Til trods for det voksende marked for kylling er udbuddet af konventionelle kyllinger i Danmark stadig mange gange større end efterspørgslen, hvilket
presser priserne kraftigt, nævner Danpo i regnskabet.

Danpo med godt 1.000 ansatte er en del af det svenskejede Scandi Standard, som også omfatter blandt andre den svenske fjerkrækoncern Kronfågel.

Den danske afdeling skiftede direktør i begyndelsen af i år, da Alf Magnus Lagergren overtog posten fra Mark Ole Juel Hemmingsen, der havde været Danpo-direktør siden 1. august 2016.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094