23948sdkhjf

Ny fødevarekonference fokuserer på klimaløsninger

Der er fokus på klimagevinster i hele fødevareproduktionens værdikæde, når Teknologisk Institut holder fødevarekonference i november.

På konferencen "Fremtidens fødevareproduktion – omstilling til klimaneutral værdikæde" vil der blive præsenteret bud på klimaoptimering fra realtidsovervågning af dyrevelfærd hos landmanden til effektivisering i fødevareproduktionen og logistik og emballering.

- For at den danske fødevareproduktion kan transformeres til produktion af klimaneutrale fødevarer, er det nødvendigt at se ind i hvert enkelt led i værdikæderne. Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning, skal vi finde løsningerne i både eksisterende og nye værdikæder.

- For eksempel er der fuldt fokus på udnyttelsen af sidestrømme fra fødevareproduktionen og på, hvordan teknologi kan medvirke til at gøre de grønne produkter mere velsmagende, siger seniorprojektleder Mari Ann Tørngren fra Teknologisk Institut.

Se og smage på nye løsninger

Konferencen holdes som en såkaldt hybrid konference. Planen er, at deltagerne skal kunne være fysisk til stede på Teknologisk Institut - og udover at høre oplæggene også kunne se og smage på fremtidens grønne fødevareløsninger.

For eksempel hvordan man kan oparbejde sidestrømme til højværdiernæring og om nye ingredienser og bæredygtige emballager.

Men man kan også vælge at følge oplæggene online og få præsenteret de nye teknologier og løsninger virtuelt.

Konferencen holdes på Teknologisk Institut i Taastrup torsdag 4. november. Den henvender sig især til fødevarefaglige personer og beslutningstagere i de danske fødevareproducerende virksomheder.

Programmet er stadig under udarbejdelse og vil løbende blive opdateret på konferencens hjemmeside, som kan findes her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094