23948sdkhjf

Indtjeningen fortsætter ned hos Danish Crown

Fra næste uge sænker slagterikæmpen Danish Crown afregningsprisen til selskabets andelshavere med 40 øre pr. kilo svinekød. Dermed er afregningsprisen på fem uger faldet med 1,6 kr. pr. kilo.

Det skriver Finans.

Faldet er ifølge avisen usædvanligt for årstiden, der typisk er præget af et stort salg af grillprodukter, og nedturen er da også udløst af et par usædvanlige faktorer, der rammer henholdsvis de europæiske nærmarkeder og eksporten til Kina.

– En ny bølge af covid-19 skyller hen over Europa. Det lægger en dæmper på forbruget. Selv om mange holder ferie, så er der slet ikke den samme sociale aktivitet, som vi normalt kender det. Antallet af turister i Sydeuropa er på et lavt niveau, og det jeg hører er, at der er relativ god plads på restauranterne rundt omkring i Europa. Noget tyder på, at dem, der er på ferie, ikke går så meget ud at spise, som de normalt ville gøre, forklarer Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown, om en del af årsagen til faldet.

Samtidig er der sket en brat opbremsning i Kinas import af europæisk svinekød, og derfor skal mere gris end ellers afsættes på de europæiske markeder, hvor coronaen altså gør det svært.

Stort set hele Danish Crowns indtjening bliver løbende sendt videre til andelshaverne, og udviklingen i svinenoteringen afspejler derfor ret præcist udviklingen i Danish Crowns indtjening, nævner Finans.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109