23948sdkhjf

Engelsk chaufførkrise presser Arla: Opgiver at levere til 600 butikker

Den danske mejerigigant Arla mærker nu følgerne af, at der også i England er gedigen mangel på chauffører. 

Arla leverer normalt mælk til 2.400 butikker om dagen, men i sidste uge måtte koncernen opgive at levere mælk til 600 af disse butikker, skriver BBC ifølge Finans.dk. 

- Siden begyndelsen af april har vi oplevet mangel på chauffører. Det er steget til et sådant niveau nu, at vi ikke er i stand til at levere mælk til hver butik, som vi gerne vil. Desværre er der i øjeblikket omkring 10 pct. af butikkerne hver dag, som vi ikke kan levere til. I weekenden er det værre, siger Ash Amirahmadi, der er UK managing director hos Arla til BBC.

Arla, der ofte benytter en tredjepart til sine leverancer, har tilbudt at øge lønnen betragteligt, og det inkluderer en bonus på 2.000 pund til chaufførerne, hvis de også vil køre i weekenderne. 

Samme tendens ses flere steder i England, og senest har supermarkedskæden Aldi set sig nødsaget til at øge lønningerne for deres chauffører. Det skriver BBC også.

Ifølge den britiske transportorganisation The Road Haulage Association mangler der i øjeblikket 100.000 chauffører i Storbritannien

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063