23948sdkhjf

Fynsk bageri politianmeldt for manglende øko-regnskab

Wendorff - Kronen på bagværket i Svendborg har fået en sur smiley og en politianmeldelse, efter Fødevarestyrelsen ved et opfølgende kontrolbesøg kunne konstatere, at virksomheden ikke har styr på regnskabet for de økologiske varer.

Den beslutning huer dog ikke indehaver Preben Wendorff, som nu har taget konsekvensen og fjernet Ø-mærket fra de økologiske grødboller, der bliver bagt i bageriet i Svendborg, fordi der ikke er ovnkapacitet i Faaborg-afdelingen.

- De vil have, at vi skal føre et fuldt økologisk regnskab for vores butik i Svendborg, fordi vi bager nogle økologiske boller der. Vi bruger cirka 1000 tons råvarer om året, og det ville kræve en administration på en til halvanden medarbejder at kunne føre et fuldt regnskab. Det er ren børnehave det der, siger Preben Wendorff til Fyens Stiftstidende.

Tre forhold politianmeldt

Fødevarestyrelsens næste sanktionsskridt ville under normale omstændigheder være et bødeforlæg, men hverken loven eller retspraksis giver hjemmel til det. Derfor politianmeldelsen for tre forhold: 

  • Manglende dokumentation og registrering af økologiske fødevarer,
  • manglende dokumentation for, at leverandørere er omfattet af økologikontrol og
  • manglende balanceregnskab for modtaget og leveret brød.

Til Fyens Stiftstidende forklarer Fødevarestyrelsen, at skridtet tages af hensyn til kunderne, som skal kunne være sikre på, at de økologiske varer faktisk er økologiske - hvilket ikke kan dokumenteres, så længe der ikke føres en grundig egenkontrol.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078