23948sdkhjf

Ny kyllingeteknik har medført 46 ekstra medarbejdere.

Den nye produktionslinje, som kyllingevirksomheden Danpå har taget i brug på sin fabrik i Give, er fyldt med moderne teknologi, der har frigjort masser af arbejdskraft til at kunne løse mere komplekse opgaver andre steder i fabrikken. 

Alligevel har linjen, der udelukkende laver nuggets og er linje nummer 4 i Give, alt i alt medført ansættelse af 46 ekstra medarbejdere. De er fordelt på 144 produktionstimer om ugen, fortæller fabrikschef René Tryk.

Og endnu flere kan være på vej. I hvert fald har Danpo, da virksomheden byggede hallen til linje 4, gjort råhuset klar til også en linje 5. 

Klar til ny udvidelse

- Vi stopper ikke med at vokse her. Vi er klar til yderligere vækst og til at lave en ny linje. Det er klart, vi vil udvide efter samme model, når behovet er der, konstaterer fabrikschefen.

Han henviser til, at linje 4's produktionslayout skaber en enklere, hurtigere og billigere rengøring. 

Linjen med en case-packer, en palleteringsrobot og en selvkørende truck er bygget i samarbejde med roboteksperterne hos Bila. Den sikrer et 20 procent højere output end på de ældre øvrige linjer.

Opgaven med at lave nuggets blev tidligere jongleret på skift mellem linje 1 og linje 2. De linjer lavede også andre produkter og krævede derfor mere rengøringstid.

Nu kører linje 4 hver uge i 144 timer: Fra søndag aften til onsdag klokken 23, og igen fra torsdag morgen, efter at maskinerne er blevet rengjort. 

Prisen for nuggetlinjen er ifølge René Tryk "et tre-cifret millionbeløb".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078