23948sdkhjf

Pladsen er ubeskriveligt trang - men Slagter Norlyk vokser alligevel

Daglige forsyninger til ABC Lavpris har været Slagter Norlyks økonomiske fundament i mange år. Kæden har 14 butikker, som får alt deres ferske kød og færdigretter leveret fra Slagter Norlyk i Grindsted.

Virksomheden ejes og drives af ægteparret Ulla Holst Møller og Lars Møller sammen med fabrikschef Regillo Saman, der i december sidste år købte en ejerportion på 10 procent. Regillo Saman blev ansat i 2019.

Efter at den fysiske butik blev lukket ned i marts i fjor, har der været fuld fokus på engrosbaseret fødevareproduktion, hvor der inden for det seneste år er investeret for omkring fire millioner kroner i nye maskiner og udstyr.

Tilbygninger

Selv om pladsen er ubeskriveligt trang, er der blevet installeret en portion cutter og en hakkelinje i produktionsafsnittet, som vidner om, at der gennem årene er bygget til flere gange. På ønskesedlen står en skinpakker og en pakkerobot.

Med hakkelinjen er kapaciteten steget fra 18 bakker til 50 bakker i minuttet. Hakkelinjen sikrer, at det hakkede kød kører gennem samtlige processer uberørt af menneskehånd. For enden af linjen bliver de emballerede bakker pakket manuelt i kasser.

Hvor en hakkelinje ofte er bygget på en lige linje, snor hakkelinjen sig i produktionslokalet. Til sammenligning fylder portion cutteren ikke meget. Slicemaskinen, der arbejder fuldautomatisk, skærer kød i skiver med præcision ud fra de ønskede vægtmål.

- Vi har fået en kapacitetsforøgelse, som vi kan mærke. Men det var også nødvendigt. Investeringerne har derudover givet os driftssikkerhed. Vi kan levere til tiden, og det kører rigtig godt, siger Lars Møller og nævner, at virksomheden tidligere på året fik en IFS-certificering, som er en international standard for fødevaresikkerhed.

Lønningslisten tæller 41 medarbejdere, der er fordelt på toholdsskift. En håndfuld af dem er tiltrådt inden for de seneste 12 måneder.

Svensk pølseret hitter

Kundekredsen er blevet udvidet med et par af de store dagligvarekæder, som også nyder godt af Slagter Norlyks specialiteter.

Ud over at have eget pølsemageri producerer Slagter Norlyket utal af færdigretter. Favoritterne er svensk pølseret, tortilla med kylling samt mørbradgryde, som bliver lavet i portioner på 90 kilo. Som noget nyt bliver der også arbejdet med plantebaserede produkter.

- For en af de nye kunder sagde vi ja tak til at levere alt deres hakkede oksekød her i 2021. Det er hovedforklaringen på, at vores omsætning i år vokser med 40 procent. Vi har budgetteret med en omsætning på 75 millioner kroner Desværre betyder ordren, at vi pladsmæssigt blokerer for mere lønsomme ordrer, fortæller Lars Møller.

Den trange plads kan dog inden længe være fortid: Som tidligere omtalt på Food Supply overvejer Ulla Holst Møller og Lars Møller at bygge en ny fødevarefabrik tættere på Viborg, hvor parret bor.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063