23948sdkhjf

Dansk-norsk købmandskrig

Den norske dagligvaregigant NorgesGruppen vil ind på det danske marked. Det har fået Coop i offensiven.
I Norge har købmandskæmpen NorgesGruppen samme stærke position som Coop har i Danmark med en markedsandel på omkring 40 procent. Men det er ikke længere nok for den norske dagligvarevirksomhed, der nu går efter at overtage danske Dagrofa, som er landets tredjestørste købmandskæde. Det skriver epn.dk.

Det har nu fået Coop til at indlede en stærk offensiv overfor de lokale Spar- og SuperBest-købmænd, der er medlem af Dagrofa, for at få dem over til den danske detailgigant i stedet for at lade den norske konkurrent overtage dem, skriver Dansk Handelsblad ifølge epn.dk.

I et brev udsendt til 300 Spar-købmænd under Dagrofa har Ulrik Olsen, udviklingschef i Coop Danmark, opfordret købmændene til at sælge deres forretninger til Coop frem for at lade NorgesGruppen opkøbe dem. Han opfordrer desuden købmændene til at komme ind og drøfte overtagelsen, skriver epn.dk.

- Drøftelsen vil foregå i dyb fortrolighed med repræsentanter for den øverste ledelse i Coop, skriver udviklingschefen i brevet.

Spar er ikke begejstret
Hos direktøren for Spar er der ikke megen begejstring at spore for Coops aggressive opkøb, men han har dog en vis forståelse overfor detailkædens taktik, skriver epn.dk.

- Vi er naturligvis ikke glade for det. Men set ud fra Coops synspunkt er det folk med virkelyst, kræfter og evner til at tage kampen op, de kommer op mod, hvis NorgesGruppen køber, siger Michael Østergård, der er adm. direktør i Spar Danmark.

Han understreger, at der gøres alt for at sætte en stopper for Coops offensive købelyst.
Også norske Rema1000 har meldt sig ind i kampen om de mange Spar- og Superbestkøbmænd, så der begynder at tegne sig et billede af et slagsmål med flere store spillere fra den nordiske detailhandel, det skriver epn.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109