23948sdkhjf

Der er masser af tobis

Biologerne tager fejl. Der er masser af tobis, det beviser fangsterne i den første uge af sæsonen.
Det er katastrofalt, at kvoten for den vigtige industrifisk tobis er skåret ned med 90 procent i forhold til sidste år. Der er nemlig masser af tobis i havet. Sådan lyder meldingen fra Fiskernes Fiskeindustri i Skagen, efter at tobis-fiskeriet blev sat i gang med to ugers forsinkelse 15. april. Det skriver Nordjyske.dk.

- Der landes så mange tobis i de rigtige årgange og størrelse, at biologerne må have taget fejl, da de vurderede bestanden. Der er mindst lige så mange fisk som sidste år, siger formanden for FF Skagen, Jens Borup til Nordjyske.dk.

- Det er ikke første gang, biologerne tager grueligt fejl. Tilmed oplever vi, at den officielle fiskerikontrol ikke møder op som for eksempel i søndags, da der blev landet tobis i Skagen. Det er den kontrol, biologerne og myndighederne skal vurdere på grundlag af. Det har vi meget svært ved at forstå, tilføjer Jens Borup.

I den såkaldte moniteringsperiode, der løber frem til 29. april, følger biologer fra DTU Aqua fiskeriet og afgør, om de vil anbefale regeringen at hæve kvoten. Kvoten er i år skåret ned til 38.000 ton mod 334.000 ton i fjor.

- Men selv hvis biologerne kommer på bedre tanker, så er skaden allerede sket, fordi fiskeriet er kommet i gang med 14 dages forsinkelse. Det betyder et tab på op til 40.000 ton tobis. Sæsonen kan nemlig ikke forlænges, fordi tobisen graver sig ned i havbunden efter sankthans. Det er katastrofalt for fiskerne og for os, siger Jens Borup til Nordjyske.dk.

Jens Borup har for nylig været nødt til at skære bemandingen på Fiskernes Fiskeindustri i Skagen ned med 11 medarbejdere. Hvis tobis-kvoten ikke bliver forhøjet, kan flere fyringer være på vej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078