23948sdkhjf

Bøde til Knorr for forkert pulversovs

I februar hældte Knorr ved en fejltagelse hollandaise-pulver i bearnaise-sauceæskerne uden at rette fejlen i tide.
En af verdens største fødevaregiganter, Unilever, der producerer Knorrs pulversaucer, er upopulær hos den danske fødevarekontrol, det skriver Ritzau ifølge TV2 Nord.

Ved en fejl hældte virksomheden i februar hollandaise-pulver i bearnaise-sauce-æskerne.

Men i modsætning til bearnaise-produktet indeholder Knorrs hollandaise-produkt æg. Det stod ikke deklareret på æskerne, og derfor kunne det få rigtige uheldige konsekvenser for æggeallergikere.

80.000 i bøde - Virksomheden har markedsført farlige fødevarer, står der i en rapport fra fødevarekontrollen, som oplyser til 24timer, at Unilever ganske udmærket var klar over fejlen.

Men i stedet for at følge reglerne ved at alarmere fødevarekontrollen og trække produktet tilbage gjorde Unilever ifølge fødevarekontrollen ikke det, fødevaregiganten burde have gjort. Derfor har Unilever nu fået en bøde på 80.000 kroner, som er den største bøde, man kan få for sådan et regelbrud.

24timer har spurgt fødevarekontrollens fødevarechef, Bjørn Wirlander, hvor alvorlig sagen er:

- Når en virksomhed godt ved, at de bør trække et produkt tilbage, men alligevel undlader det, så er det en alvorlig sag. Unilever har ikke levet op til sit ansvar som fødevarevirksomhed, svarer han.

Ifølge Bjørn Wirlander gik der to dage, fra Unilever blev klar over problemet til fødevarekontrollen kontaktede dem og krævede, at de trak varen tilbage – en tilbagetrækning han mener, de selv burde have iværksat.

Beklager fejl
Kvalitetschefen hos Unilever Danmark, Sol Vid Silanna, indrømmer i en e-mail, at Unilever overskred fristen for tilbagetrækning.

- Vi har efterfølgende gennemgået hele forløbet og erkender, at der var tale om en menneskelig fejl. Og det beklager vi naturligvis, skriver hun og understreger, at der på poserne inde i æsken stod "Hollandaise".

Derfor var det enkelt at opdage for forbrugeren, at der var tale om en fejlmærket pakke Bearnaise.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141